t>

Daily Archives: August 13, 2017

  • 0

ASIQS di Larian Sukan Sea 2017

IMG_20170813_100037

Kami bermula dengan seorang yang berkolestrol tinggi, yang mempunyai berat badan melebihi BMI yang normal (gemuk), dan yang pada awalnya susah nak senyum.

Kami berusaha untuk mengubah semua itu dengan bersukan. Walau pada awalnya agak susah, tetapi kerana tekad yang tinggi kami berjaya mengharunginya. Tiada jalan mudah untuk kecapi kejayaan. Kami tidak meggunakan apa-apa ubat,kami hanya bersukan.

Semuanya kerana kami ingin membuktikan pada anak-anak didik kami bahawa apa yang kita hajati dan usaha dengan bersungguh-sungguh pasti akan berjaya.

 

IMG_20170813_100040

Kami tidak punya matlamat untuk menang. Menang bukan tujuan kami. Tujuan kami adalah kami mahu anak-anak didik kami punya semangat yang kuat! Kami akan berusaha untuk menghabiskan larian ini nanti dengan sehabis baik kami.

Falsafahnya mudah, walau siapapun diri kita, Allah S.W.T. tidak menciptakan kita dengan sia-sia. Setiap orang punya bakat. Kami meraikan bakat-bakat anak-anak didik kami. Bukan “A” yang kami mahukan dari anak-anak didik kami tetapi “semangat” yang kuat dalam mengharungi cabaran hidup yang mendatang yang kami tekankan pada mereka.

Kita semua adalah Juara. Kuasa Juara!

#hanyadiasiqs
#w♡asiqs
#asiqsdisukansea