t>

Daily Archives: October 12, 2019

  • 0

Pembentangan Ariaan Yang Spontan

“Hebat betul, secara spontan je dia boleh buat macam tu.” ulas Abang AB, salah seorang tenaga pengajar ASIQS, ketika membicarakan tentang anak murid L2 beliau, Aryaan apabila ditanya baru-baru ini.

Menurut Abang AB, Aryaan ini adalah seorang yang agak pasif, kerana beliau tidak suka dan agak berat untuk menulis sesuatu apabila di dalam kelas. Namun kelebihan yang Aryaan miliki adalah beliau sangat petah dalam berkata-kata dan bercerita, lagi-lagi apabila ianya berkaitan dengan perkara yang diminati beliau. Abang AB juga menjelaskan bahawa beliau telah memberi satu tugasan kepada anak-anak murid L2 termasuk Aryaan untuk menyiapkan karangan tentang hobi mereka dan membuat pembentangan tentang karangan tersebut beberapa hari kemudian.

Pada hari pembentangan, anak-anak murid L2 telah menyiapkan tugasan masing-masing dan membuat pembentangan berdasarkan pada karangan mereka. Lain pula bagi Aryaan, yang di mana beliau tidak menyiapkan karangan beliau tetapi Aryaan mampu membuat pembentangan secara spontan dan membuatnya dengan baik sekali. Ternyata Aryaan sangat mencintai dunia bunyi-bunyian dan peralatan persembahan. Beliau menjelaskan satu persatu dengan petah dan terperinci membuatkan semua pendengar terpana dan terpegun.

Hebat sungguh bakat anak murid yang seorang ini. Mana tahu dengan mengembangkan bakat yang beliau ada, Aryaan mampu menjadi seorang juruacara atau penyampai yang berjaya pada masa depan. Dan sebab itu jugalah, kami di ASIQS akan sentiasa memberi sokongan dan pembelajaran kepada mana-mana pelajar yang minatnya cenderung ke arah kemahiran.

#HanyadiASIQS