t>

Daily Archives: October 13, 2019

  • 0

Seni Kraf Tangan Kertas Amar

Setiap daripada pelajar kami di ASIQS ni mempunyai minat dan hobi tersendiri. Ada yang suka menyanyi, ada juga yang suka bermain bola sepak. Tetapi bagi Amar Firman, seni kraf tangan kertas adalah sesuatu yang menarik minat beliau untuk dijadikan sebagai sebuah hobi.

Hasil kraf tangan kertas daripada pelajar L2 ini, sangat mengagumkan dan menarik untuk dilihat. Ianya membuatkan anda terfikir bagaimana seseorang yang berusia sangat muda mampu menghasilkan sesuatu yang tidak dapat dijangka oleh akal fikiran. Pelbagai corak dan reka bentuk yang menarik telah dihasilkan oleh Ammar. Antaranya adalah roket dan robot yang besar. Apabila ditanya bagaimana beliau menghasilkannya, Ammar menjawab dengan menggamkan kertas yang telah dipotong dengan rapi. Ammar juga menyatakan bahawa ada sesetengah hasil kraf tangan kertas beliau mengambil masa yang agak lama. “Saya siapkan dalam masa 10 jam untuk buat robot ni” ulas Ammar sambil tersenyum lebar.

Begitulah minat Ammar yang mendalam dengan seni kraf tangan kertas beliau ini. Kami di ASIQS percaya, apabila seseorang itu mempunyai minat akan sesuatu, beliau pasti akan membuatnya dengan penuh bersungguh-sungguh. Kami akan terus memberikan galakan dan sokongan kepada Amar agar beliau dapat menghasilkan seni yang lebih mengagumkan pada masa hadapan, Insya-Allah.

#HanyadiASIQS