t>

Tamadun Korea

  • 0

Tamadun Korea

Anda semua minat mendengar lagu-lagu Korea? Ataupun pernah menonton rancangan “Ke Korea Ke Kita?”, yang di mana mereka memaparkan bagaimana kehidupan masyarakat di sana. Mesti kadang-kadang rasa terpegun dan kagum, seolah-olah berharap dapat pergi sana untuk mempelajari kehidupan dan adat-adat masyarakat Korea.

Baru-baru ini, para pelajar L3 telah diberikan peluang untuk mempelajari ketamadunan masyarakat Korea dalam subjek Quranic Civilisation & Sociology. Menurut Madam Husseinah, sesi pembelajaran berupa kraf kali ini sangat menarik untuk dikendalikan kerana para pelajar harus membina benda-benda dari tamadun Korea dengan menggunakan bahan-bahan terpakai mengikut kreativiti masing-masing.

Dalam pembelajaran ini juga, di samping menguji kreativiti, para pelajar juga akan dapat mengingati dengan lebih jelas tentang masyarakat Korea. Banyak juga istilah-istilah yang dipelajari oleh pelajar-pelajar L3 ini antaranya adalah istilah berkenaan dengan rumah, barang kemas dan juga lain-lain.

Begitulah di ASIQS, kami para guru percaya yang pembelajaran melalui penghayatan adalah sangat efektif dan juga terbukti mampu meningkatkan permahaman dalam pembelajaran. Kami juga yakin dengan kepelbagaian teknik yang kami lakukan akan membantu pelajar pada masa yang akan datang.

#HanyadiASIQS


Leave a Reply