t>

Shaqil dan Taekwondo

  • 0

Shaqil dan Taekwondo

Seni mempertahankan diri adalah sesuatu yang sangat bagus untuk dipelajari. Terdapat pelbagai jenis seni mempertahankan diri yang kita boleh pelajari seperti silat, karate dan judo. Ia boleh digunakan untuk mempertahankan diri daripada pelbagai ancaman seperti pembuli, perompak dan sebagainya. Kebanyakan ibubapa menghantar anak-anak mereka untuk mempelajari seni pertahanan diri pada usia yang muda.

Di ASIQS juga tidak terkecuali kerana kami mempunyai seorang pelajar yang mempelajari seni mempertahankan diri ini. Nama pelajar tersebut ialah Shaqil dari level 2 dan beliau sangat meminati taekwando. Oleh kerana terlalu minat dengan taekwando, Shaqil sering bercerita dengan kawan-kawannya tentang taekwando dan apa pencapaian yang telah beliau kecapi.

Kami guru-guru di ASIQS juga ingin menyatakan perasan bangga kami apabila mengetahui yang Shaqil telah berjaya menyelesaikan grading list untuk Black Belt pada minggu lepas. Wow, tidak sangka pelajar kami yang seorang ini bakal memakai tali pinggang hitam dalam taekwando! Menurut Shaqil, apabila beliau berjaya kelak, beliau boleh menjadi pembantu jurulatih taekwando di sekolah ASIQS atau di sekolah-sekolah yang lain.

Hebat sungguh Shaqil ini! Pada usia yang muda, Shaqil sudah bercita-cita tinggi dan menyatakan hasrat beliau untuk berjaya dalam taekwando. Begitulah kami di ASIQS, walau apa jua yang pelajar-pelajar kami minati, pastinya kami akan sentiasa mengalu-alukannya.

#HanyadiASIQS


Leave a Reply