t>

Sesi Persekolahan 2017

  • 0

Sesi Persekolahan 2017

IMG_6662

Assalamualaikum. Pertama sekali diucapkan Selamat Tahun Baru 2017 buat semua warga ASIQS dan pengunjung laman web kami. Alhamdulillah dengan izin Allah S.W.T., ASIQS telah melangkah masuk tahun ke-6 operasi dan ini tidak akan berlaku tanpa sokongan dan sumbangan yang telah diberikan oleh beberapa insan mulia yang tanpa jemu-jemu terus membantu kami dalam apa jua bidang yang termampu. Sebagai balasan, insya Allah untuk tahun 2017 ini akan kami rancang dan rangkakan beberapa program baru bagi membantu perkembangan ilmu pengetahuan di kalangan anak-anak tuan puan sekalian.

Minggu pertama persekolahan ASIQS telah berlalu bermula pada 9 Januari 2017 yang lepas. Alhamdulillah kami menerima bilangan pelajar baru yang agak memberangsangkan di samping beberapa orang pelajar  yang telah menamatkan persekolahan mereka pada tahun 2016 yang lepas. Menjadi tradisi persekolahan ASIQS, 3 hari pertama dalam minggu pertama persekolahan akan diadakan minggu orientasi buat pelajar-pelajar. Minggu orientasi ini bertujuan memudahkan pelajar-pelajar (yang baru terutamanya) untuk membiasakan diri dengan sistem pembelajaran di ASIQS dan juga membuat kawan baru dengan pelajar-pelajar ASIQS yang lain.

Pelbagai aktiviti disediakan dalam minggu orientasi ini termasuklah permainan, praktikal dan juga latihan di dalam kelas (LDK). Hasil pemantauan pihak ASIQS, ternyata majoriti pelajar berasa seronok dan menghayati perjalanan keseluruhan program dengan jayanya. Berikut disertakan sebuah video yang memaparkan sedutan-sedutan perjalanan minggu orientasi ASIQS tahun 2017.


Leave a Reply