t>

Tahniah Kak Maria!!

  • 0

Tahniah Kak Maria!!

Pada awal musim cuti sekolah yang lepas, Kak Maria, salah seorang tenaga pengajar di ASIQS, telah menamatkan zaman bujang beliau dengan jejaka pilihan hatinya. Kak Maria dikenali oleh anak-anak murid-murid beliau sebagai salah seorang guru yang telah lama berkhidmat di ASIQS.

Apa yang menarik perhatian kami, semasa di majlis perkahwinan, hampir kesemua pelajar-pelajar lama dan guru-guru yang pernah berkhidmat di ASIQS, menghadiri dan memeriahkan majlis Kak Maria ini. Bukan sahaja pelajar-pelajar lama dan baharu, malah ibubapa mereka menghadiri bagi meraikan hari yang menggembirakan ini. Ini menunjukkan bukan sahaja terbentuknya harmoni di kalangan warga ASIQS, tetapi juga menunjukkan kepentingan institusi keluarga dalam sesuatu sistem pembelajaran. Kami di sini sudah boleh diibaratkan seperti sebuah keluarga yang sangat besar.


Sebelum terlewat, sekali lagi kami di ASIQS ingin mengucapkan tahniah kepada Kak Maria dan pasangan beliau. Semoga pasangan mempelai ini kekal bahagia hingga ke anak cucu, Insya-Allah.

#HanyadiASIQS


Leave a Reply